5 Aralık 2013 Perşembe

Diren Merdiven, Film Oluyor

Cihangir'de başlayıp bir çok şehrimize neşe getiren renkli merdivenlerin hikayesi film olmaya hazırlanıyor. Kollektif bir ruhla şenlenen merdivenlerin hikayesi kollektif bir yöntemle film oluyor. Filmin yapımcısı Brittany Kotales ve yarı Türk yarı Katalan yönetmeni Deniz İleri internet üzerinden toplanacak yardımlar ile filmi hayata geçirecek.

Diren Merdiven, yaşanmış renkli bir olaya dayanan kısa metrajlı bir film; bir gece, mahallesindeki merdivenleri gökkuşağının renklerine boyayan bir emeklinin ve bu sanatsal girişimin yarattığı sevinci  konu alıyor.






Boyanan merdivenler, birkaç gün sonra belediye tarafından griye boyanıp tekrar cansız haline döndürülür. Bu olay, Gezi ve Taksim direnişleriyle özdeşleştirilip '#direnmerdiven' etiketiyle sosyal medyada büyük yankı uyandırır. Bu noktadan itibaren, önce İstanbul'un çoğu bölgesinde ve daha sonra Türkiye'de insanlar merdivenleri bu olaya tepki olarak ve dayanışma için rengarenk boyamaya başlarlar. Bu muhtemelen tarihin en renkli direnişidir.

Bu kısa metrajlı film, gökkuşağı merdivenlerini ve arkasında yatan mesajı daha geniş ve uluslararası bir kitleye duyurmak amacıyla Barselona'da çekilecek.

Bilgi ve yardımcılarınız için tıklayın!


Diren Merdiven - Crowdfunding campaign (subtitled) from denis ileri on Vimeo.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder